Let’s Party DJ’s & Evenementen

Feesttips

Sommige gasten hebben eerst een drankje nodig

Het lijkt een cliché maar de Nederlander heeft over het algemeen nou eenmaal een paar slokken nodig voordat hij of zij in beweging komt. Verwacht dus niet dat je gasten als ze net binnen zijn direct de sterren van de hemel dansen.

Maak zo min mogelijk gebruik van stoelen

Natuurlijk is er soms voor de oudere gasten een zitgelegenheid nodig, maar probeer verder zo min mogelijk tafels en stoelen in de zaal te gebruiken. Als de gasten staan, is de drempel minder hoog om lekker te gaan en blijven dansen!

Doe de openingsdans vooral niet te vroeg

Het gebeurt nog wel eens dat de openingsdans binnen een uur na de start van het feest begint en daarna sommige gasten het bruidspaar nog moet feliciteren. Als je dit later doet, kan je daarna lekker doorgaan met feesten, zonder ’gestoord’ te worden.

Langer doorgaan is niet altijd een groot succes

De DJ heeft tegen het einde van het feest naar het hoogtepunt toegewerkt en kan in zo’n extra uurtje daar nauwelijks iets aan toevoegen. Vuistregel: Langer doorgaan? Prima, maar neem die beslissing minimaal een uur voor het geplande einde.

Welke muziek vinden uw gasten leuk?

Het feest moet voor iedereen leuk zijn. Gasten voelen zich vereerd als er gedacht is aan hun wensen. Het is ook al leuk als gasten vooraf bijvoorbeeld één verzoekje mogen toesturen. Dit zou je kunnen combineren met het versturen van de uitnodigingen.

Voldoende ruimte voor de DJ is noodzakelijk

Een podium voor de DJ is beslist niet noodzakelijk maar een centrale plek met zicht op de gasten en dansvloer is wel vereist. Ook de hoogte van de zaal kan van belang zijn. Geef bij het invullen van onze vragenlijst altijd aan als het een moeilijk bereikbare plek is.

Zorg ervoor dat de hapjes handzaam zijn

Natuurlijk is het leuk om je gasten gedurende de avond te trakteren op hapjes! Zorg er wel voor dat de hapjes handzaam zijn. Het is lastig dansen met een stok saté in je mond of een mini kopje soep in je hand. Een bitterbal daarentegen hap je zo weg.

De indeling van de zaal kan bepalend zijn voor het feest

Zet oudere gasten bij voorkeur niet te dicht bij de muziek, zij vinden het al snel te hard, waardoor de DJ zich genoodzaakt ziet het volume aan te passen. Dit kan als gevolg hebben dat de overige gasten niet goed bereikt kunnen worden.

De laatste en misschien wel belangrijkste tip

De laatste en misschien wel belangrijkste tip voor uw feestavond is: Vergeet vooral niet te genieten! Je ligt love drunk in je bed voordat je het door hebt!